Το κουπόνι του στοιχήματος Live

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φουλάρει για Βραζιλία !

Η Εθνική μας ομάδα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας, στο πλαίσιο των αγώνων μπαράζ, προκειμένου να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014. Η κλήρωση ήταν ευνοϊκή
για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, καθώς οι πιθανοί αντίπαλοι ήταν επίσης Σουηδία, Γαλλία, ομάδες σαφώς δυνατότερες από το συγκρότημα του Βίκτορ Πιτούρκα . Και στο απέναντι στρατόπεδο όμως υποδέχτηκαν την κλήρωση με χαμόγελα και χαρές, μιας και θεωρούν πως η Εθνική μας είναι ομάδα χαμηλού επιπέδου.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σήμερα στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'', ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος στις 19 του ίδιου μηνός στο ''Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου'' με χωρητικότητα 55,600 θεατές ενώ διαθέτει κινούμενη οροφή. Η ΟΥΕΦΑ έχει χαρακτηρίσει το γήπεδο ως 5 αστέρων. Μην ξεχνάμε πως φιλοξένησε τον πρώτο τελικό για τη διοργάνωση του ''Europa League'' το 2011-12 όπου η Ατλέντικο κατέκτησε το κύπελλο νικώντας την Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0.
Σύμφωνα με όσα γράφονται στα Μέσα της Ρουμανίας, αναμένετε στον επαναληπτικό αγώνα, να υπάρξει ''sold out'' διότι έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια σε διαθεσιμότητα.
Από την άλλη, φίλαθλους θα έχει στις εξέδρες του σταδίου στο Βουκουρέστι και η ''γαλανόλευκη'', με την ΕΠΟ να ζητά 3.000 εισιτήρια για τους Έλληνες οπαδούς.Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 30 φορές στο παρελθόν, με τη Ρουμανία να υπερτερεί στις νίκες, με 17, ενώ η Ελλάδα μετρά 5 νίκες , 8 φορές δεν υπήρξε νικητής.
Η προϊστορία περιλαμβάνει ακόμα 2 αναμετρήσεις, οι οποίες δεν τελέστηκαν υπό την αιγίδα της FIFA. Πρόκειται για το φιλικό το 1984, που βρήκε την Ελλάδα να κερδίζει με 2-1, όπως επίσης το 2002 όπου πάλι επικρατήσαμε αυτή τη φορά με 3-2.
Η πιθανή πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της ''γαλανόλευκης'' στο Παγκόσμιο κύπελλο, και συνάμα άλλη μια σπουδαία διάκριση για όλη την οικογένεια του ποδοσφαίρου της χώρας.

Γιώργος Μανάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου